Coaching

De begeleidingstrajecten die we met Wodan & Co aanbieden, zijn op maat gemaakt en dus van toepassing op elk type onderneming. We hebben al heel wat ervaring opgedaan, gaande van de start-up wereld tot interessante trajecten bij groeibedrijven en gevestigde waarden. Met Wodan Coaching gaan we rechtstreeks aan de slag met de bedrijfsleider om een concreet plan uit te werken voor een duurzame bedrijfsgroei en -uitbouw.

Design

In het designtraject richten we ons op het ontwikkelen van een strategie, een businessmodel, een sterke storyline en een heldere organisatiestructuur. Het traject bestaat uit 5 workshops; eerst bekijken we het team en de bedrijfswerking van dichtbij, waarna we aan de slag gaan met het uittekenen van een concreet plan van aanpak. Hiervoor kunnen we een bestaand businessmodel aanpassen aan de noden van de markt, of een geheel nieuw businessmodel uitwerken.

Eens het designtraject afgelopen is, kunnen we de vergaarde informatie en het aangepaste businessmodel meenemen in het buildtraject, waar we overgaan tot de effectieve implementatie.

Build

In het buildtraject richten we ons op de implementatie van een businessmodel in de dagelijkse praktijk, specifiek aangepast aan de situatie van jouw onderneming. Dat kan op twee niveaus:

Leiderschapstraject

In het leiderschapstraject gaan we aan de slag met de zaakvoerder of manager. Door de bedrijfswerking op het hoogste niveau aan te pakken, zetten we jouw onderneming samen steviger in zijn schoenen.

Teamtraject

In het teamtraject gaan we het commercieel team stimuleren en hun werking optimaliseren. Met een focus op ontwikkelingsmanagement en sales zetten we jouw bedrijf sterker in de markt.

Beide trajecten lopen over een periode van 6 maanden, en zien er structureel hetzelfde uit: wekelijkse calls, een maandelijkse workshop en intensieve begeleiding tussendoor – er wordt een hotline opgezet waardoor we steeds bereikbaar zijn voor dringende vragen en problemen – zorgen ervoor dat we nooit ver van onze klant verwijderd zijn.

Indien er geen designtraject aan het buildtraject voorafgaat, organiseren we een extra inleidende workshop om de koers van het bedrijf en het businessmodel zelf samen met de klant onder de loep te nemen, alvorens met het Buildtraject aan de slag te gaan.

Onze expertise

Hoewel ons team breed inzetbaar is, staan we het sterkst in volgende thema’s: 

  • Business strategie
  • Businessmodel (re)design
  • Business development
  • Organisational & Operational design 
  • Mergers & Acquisitions (M&A)
  • Turnaroud management & change

 

Wat vinden wij belangrijk in een samenwerking?

Sterker in team

Niet alleen onderling maar ook met de klant vormen we een team. Eerlijkheid en transparantie staan hier centraal; vooruitgang maken we enkel door eerlijk te zijn, hoe hard dat soms ook is.

Doelgerichtheid

We stippelen een parcours niet te gedetailleerd uit, maar bouwen onze trajecten uit op basis van een helder en realistisch kader. De realiteit heeft ons geleerd dat er waar nodig toch bijgestuurd moet worden om het doel te bereiken.

Doorzettingsvermogen

Hoe zwaar het ook wordt, we doorstaan de storm steeds zij aan zij met onze klant. We zijn ook niet bang om externe kennis in te schakelen of zelf bij te scholen. Geen oplossing? Dat bestaat niet.

Veelgestelde vragen

Heeft Wodan & Co ervaring in mijn sector?

Door klanten uit gevarieerde sectoren – en de uiteenlopende achtergronden van het eigen team – hebben we in veel sectoren al ervaring kunnen opdoen. Maar een uitdaging gaan we nooit uit de weg: een nieuwe sector geeft ons de kans om bij te leren en ons voor te bereiden, zodat we je zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.

Hoelang duurt een gemiddeld traject?

Een designtraject bestaat uit een vijftal workshops op normaal gezien evenveel weken. Buildtrajecten duren steeds 6 maanden: zo heeft de onderneming genoeg tijd om een plan te implementeren en het schaalbaar te maken naar de toekomst toe.

Kan ik beroep doen op de kmo-portefeuille?

Kmo’s die in Vlaanderen zijn gevestigd kunnen beroep doen op de kmo-portefeuille voor de diensten van Wodan & Co. Voor meer informatie over de subsidie verwijzen we je graag door naar de website van de kmo-portefeuille.  

Registratienummer advies: DV.A240725  

Registratienummer opleiding: DV.O240724 

Nog vragen? Of ben je geïnteresseerd om samen te werken?