Ons verhaal

Wouter Danckaert heeft uitgebreide ervaring in het ondernemersleven, maar Wodan & Co zag pas het levenslicht in de zomer van 2019. Het idee voor Wodan & Co kreeg echter in de jaren daarvoor al vorm. Wouters ervaringen in tech spin-off Inside Matters en adviesbureau Techtomar zouden culmineren in zijn ultieme droom: een eigen business consultancy boutique waarin hij ondernemers zou kunnen ondersteunen aan de hand van zijn modellen en inzichten, steeds met duurzaam en ambitieus ondernemerschap voorop. Al snel bouwde Wouter een klein team rond zich uit, dat nu klaar is voor een stevige groei.

Waarom Wodan?

In de Germaanse mythologie vervult Wodan de rol van oppergod – het equivalent van de Noorse Odin. Net zoals er van Wodan verwacht wordt dat hij met wijsheid over de goden en het mensenras heerst, ben je als ondernemer ook een beetje ‘oppergod’ in jouw bedrijf.
Naast oppergod is Wodan ook de god van tal van andere zaken, waaronder wijsheid, heelkunde en strijd. Drie aspecten die je ook als bedrijfsleider ter harte zult moeten nemen:

  • Wijsheid: een sterke leider verzamelt inzichten en informatie – zowel intern als extern – om zijn taken zo goed mogelijk uit te kunnen voeren;
  • Heelkunde: een goede leider merkt problemen op in zijn organisatie en pakt die vlot en adequaat aan;
  • Strijd: een ambitieuze leider gaat voorop in de strijd om zijn bedrijf te profileren in de markt en een plaats in die markt te veroveren.

  Maar zelfs een oppergod heeft hulp nodig. Daarom is het tweede deel van Wodan & Co van cruciaal belang: geen enkele ondernemer staat er alleen voor. Het team maakt steeds een integraal deel uit van het verhaal, en dat is bij Wodan & Co net hetzelfde. Niet alleen intern, maar ook bij onze klanten.

  Maatschappelijke inzet

  Volgens de uitdrukking ‘practice what you preach’ doen we bij Wodan & Co ons best om ons steentje bij te dragen aan een duurzamer ondernemerslandschap. Zo deelt Wouter zijn kennis als gastdocent aan de Karel de Grote Hogeschool (Antwerpen) en Fachhochschule Vorarlberg (Oostenrijk), en als gastspreker bij verschillende hogescholen, universiteiten en netwerkorganisaties. Daarnaast voeren we een gratis traject uit voor de NGO OVO en is Wouter vrijwillig programmamanager bij de non-profitorganisatie Exchange, waarvoor hij in Zuid-Afrika mee de economische ontwikkeling stimuleert.