Overtuigend Ondernemen met
het Convincing Company Compass

Wouter Danckaert goot al zijn inzichten en kennis in praktische modellen, die op hun beurt deel uitmaken van het Convincing Company Compass. In ‘Overtuigend Ondernemen met het Convincing Company Compass’ ga je met behulp van een hele hoop tips en gebruiksvriendelijke werkbladen op reis door de Aspiration Mountains, het Approach Business Park, het Arguments Lab en Attitude City. Deze vier perspectieven helpen je om op een andere manier naar je onderneming te kijken en bevatten voor elke ondernemer wat wils.

Je kan het boek bestellen via onderstaand formulier.
De prijs van het boek bedraagt €25 inclusief btw. 

“Het Convincing Company Compass is compleet en helpt niet alleen de ondernemer om een businessplan te schrijven, maar geeft ook vele interessante tips aan iedereen die met sales bezig isBekende theorieën werden aangepast aan het hedendaags ondernemen en het boek biedt interessante nieuwe invalshoeken voor reeds bekende technieken. Het is goed gestructureerd, duidelijk opgebouwd en aangenaam om te lezen.”

Roel Vanmaele, COO Distrilog Group

Bestel het boek
Schrijf je hier in om het boek te bestellen. Het boek kan bij je thuis of op kantoor geleverd worden, maar je kunt het ook zelf ophalen. Onze consultants brengen het ook met alle plezier voor je mee tijdens een koffiedate of lunchmeeting!
Gegevensverwerking
Marketing by

Downloadfiches

Download hier de werkfiches uit ‘Overtuigend ondernemen met het Convincing Company Compass’. De fiches zijn opgebouwd rond de modellen uit het boek; hulpvragen in de ‘Let’s practice’-gedeeltes helpen je om de fiches in te vullen. Veel succes!

The Aspiration Mountains: Growth Pact

The Approach Business Park: Profit Making Machine

The Arguments Lab: Hit Script

The Arguments Lab: Score

The Attitude City: Funnel Focus

“Het boek leest vlot, geeft concrete voorbeelden en heeft een toffe rode draad doorheen de structuur en teksten. De mooie illustraties en kleurrijke opmaak zijn ook zeker een pluspunt.”

Ellen Derudder, Noted