Groeistrategie implementatie

Een traject rond groeistrategie implementatie is interessant voor gepassioneerde ondernemers die vanuit veel goesting en een sterke drive een bepaalde groei hebben verwezenlijkt, maar op strategisch vlak hun eerste stappen nog moeten zetten. Samen gaan we aan de slag met het opstellen van een duurzaam en efficiënt plan om een gezonde groei te verwezenlijken. Dat doen we in de volgende drie trajecten: 

Design

We maken een krachtige maar beknopte analyse van je huidige bedrijfssituatie en de situatie waar je met je bedrijf naartoe wilt groeien. Je ontwikkelt een go-to-marketstrategie, een businessmodel en een sterke storyline, maar we gaan ook in op de organisatorische en financiële aspecten van je bedrijfsvoering. Op basis hiervan tekenen we een concreet actieplan uit om met je strategie aan de slag te gaan. 

Implementatie

We leggen mee de fundamenten in je bedrijf om het actieplan daadwerkelijk tot uitvoering te brengen. Dat doen we met behulp van diepgaande analyses (klanten, product, markt) en gedetailleerde planningen, maar ook door zaken effectief uit te rollen. We gaan dieper in op communicatie, financiën en investeringen, en stellen een aantal dashboards op om je organisatorische werking te vergemakkelijken. 

Groei

We volgen jou, de bedrijfsleider of verantwoordelijke, verder op en begeleiden je bij het realiseren van de geplande groei. Dit is vaak een kwestie van focus en de juiste dingen aanpakken op het juiste moment. Je krijg operationele tips & tricks en ondersteuning bij persoonlijke groei en de verdere ontwikkeling van leiderschapsvaardigheden. Om een groeitraject te volgen, is het cruciaal dat er al een uitgewerkt plan is opgesteld. 

 

Concreet

Normaal gezien beginnen we steeds met een designtraject, zodat we een uitgewerkt businessmodel en strategisch plan hebben om verder mee aan de slag te gaan.  

De trajecten bestaan elk uit een aantal calls en workshops, gebaseerd op de noden van je bedrijf. Je wordt intensief begeleid door een team van consultants met uitgebreide ervaring en verschillende achtergronden, zodat er vanuit een fris perspectief naar je bedrijfsvoering kan worden gekeken. 

Denk je dat jouw onderneming baat heeft bij een traject rond groeistrategie en implementatie? Neem contact op met Wodan & Co of maak al eens kennis met een van onze consultants!

Onze expertise

Hoewel ons team breed inzetbaar is, staan we het sterkst in volgende thema’s: 

  • Business strategie
  • Businessmodel (re)design
  • Business development
  • Organisational & Operational design 
  • Mergers & Acquisitions (M&A)
  • Turnaroud management & change

 

Wat vinden wij belangrijk in een samenwerking?

Sterker in team

Niet alleen onderling maar ook met de klant vormen we een team. Eerlijkheid en transparantie staan hier centraal; vooruitgang maken we enkel door eerlijk te zijn, hoe hard dat soms ook is.

Doelgerichtheid

We stippelen een parcours niet te gedetailleerd uit, maar bouwen onze trajecten uit op basis van een helder en realistisch kader. De realiteit heeft ons geleerd dat er waar nodig toch bijgestuurd moet worden om het doel te bereiken.

Doorzettingsvermogen

Hoe zwaar het ook wordt, we doorstaan de storm steeds zij aan zij met onze klant. We zijn ook niet bang om externe kennis in te schakelen of zelf bij te scholen. Geen oplossing? Dat bestaat niet.

Veelgestelde vragen

Heeft Wodan & Co ervaring in mijn sector?

Door klanten uit gevarieerde sectoren – en de uiteenlopende achtergronden van het eigen team – hebben we in veel sectoren al ervaring kunnen opdoen. Maar een uitdaging gaan we nooit uit de weg: een nieuwe sector geeft ons de kans om bij te leren en ons voor te bereiden, zodat we je zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.

Kan ik beroep doen op de kmo-portefeuille?

Kmo’s die in Vlaanderen zijn gevestigd kunnen beroep doen op de kmo-portefeuille voor de diensten van Wodan & Co. Voor meer informatie over de subsidie verwijzen we je graag door naar de website van de kmo-portefeuille.  

Registratienummer advies: DV.A240725  

Registratienummer opleiding: DV.O240724 

Nog vragen? Of ben je geïnteresseerd om samen te werken?