Strategie innovatie

Een businessmodel op tijd innoveren kan het verschil betekenen tussen een toekomstbestendig bedrijf en een bedrijf dat niet mee kan met de noden van de markt. Werken rond strategische innovatie doen we met twee types organisatie: 

1. Organisaties die voelen dat er nood is aan een koerswijziging. Niet elk businessmodel is houdbaar op lange termijn en het kan lonen om op tijd te beslissen wanneer en hoe het roer omgegooid moet worden. We gaan op zoek naar innovatie, een nieuwe strategie en businessmodel en een nieuwe manier om je bedrijf in de markt te zetten.  

Voorbeeld

Belnet. Deze bekende overheidsorganisatie was op zoek naar een een frisse aanpak. We hielpen hen om hun businessmodellen onder de loep te nemen en te moderniseren. Zo droegen we ons steentje bij om van Belnet een toekomstbestendige speler te maken.

2. Organisaties (of ondernemingen, overheden) die hun strategie willen herijken, even willen stilstaan en hun strategie scherpstellen. Daarom moet het niet per se slecht gaan met je organisatie. Nadenken over waar je staat, wat je goed doet en wat beter kan, en waar de groei juist tot moet leiden, kan cruciaal zijn om als bedrijf stevig in je schoenen te staan. Dit traject brengt helderheid en scherpte, en is een perfecte manier om alle medewerkers weer mee te krijgen in je bedrijfsverhaal. 

Voorbeeld

Flux50. Deze grote organisatie is in de afgelopen jaren snel gegroeid, waardoor een groot deel van hun medewerkers niet aanwezig was voor de initiële strategische oefeningen. We hielpen Flux50 met een herijking van hun strategie en kregen zo weer alle neuzen in dezelfde richting.  

Concreet

Een traject rond strategie innovatie is steeds op maat. We kijken naar de noden en wensen van je bedrijf en hoeveel nadruk er op welke aspecten gelegd moet worden. Hiermee houden we natuurlijk steeds rekening met je huidige situatie en waar je naartoe wil. Omdat het op maat wordt opgesteld, heeft dit traject geen vaste vorm. We kunnen aan de slag gaan in brainstorms, workshops, calls, analyses, werkgroepen,… steeds op basis van het Convincing Company Compass, een verzameling van modellen die we hebben uitgewerkt om vanuit verschillende perspectieven je bedrijfsvoering te optimaliseren. 

Denk je dat jouw onderneming baat heeft bij een traject op maat om je strategie te herijken of innoveren? Neem contact op met Wodan & Co of maak al eens kennis met een van onze consultants! 

Kunnen wij jou hierin bijstaan?

Wat vinden wij belangrijk in een samenwerking? 

Sterker in team

Aan business doen is een sociaal gegeven. Als divers team kijken we steeds vanuit verscheidene invalshoeken en met een frisse blik naar onze projecten. Een nauwe samenwerking met onze klanten zorgt er dan weer voor dat we steeds persoonlijk te werk kunnen gaan. 

Doelgerichtheid

We zijn flexibel in hoe we onze doelen bereiken, maar houden ze wel steeds in het oog. Zo geraken we niet vastgeroest in één bepaald stramien en kunnen we creatief te werk gaan om onze klanten te helpen hun doel te bereiken. 

Open en direct

Eerlijkheid en transparantie staan centraal in onze werkwijze. Het belangrijkste voor ons is op een duurzame en efficiënte manier vooruitgang maken, en dat lukt alleen door eerlijk te zijn, hoe hard dat soms ook is. 

Veelgestelde vragen

Heeft Wodan & Co ervaring in mijn sector?

Door klanten uit gevarieerde sectoren – en de uiteenlopende achtergronden van het eigen team – hebben we in veel sectoren al ervaring kunnen opdoen. Maar een uitdaging gaan we nooit uit de weg: een nieuwe sector geeft ons de kans om bij te leren en ons voor te bereiden, zodat we je zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.

Kan ik beroep doen op de kmo-portefeuille?

Kmo’s die in Vlaanderen zijn gevestigd kunnen beroep doen op de kmo-portefeuille voor de diensten van Wodan & Co. Voor meer informatie over de subsidie verwijzen we je graag door naar de website van de kmo-portefeuille.  

Registratienummer advies: DV.A240725  

Registratienummer opleiding: DV.O240724